(kép: Tibeti leborulás gyakorlat az 5. kisnyalkai elvonuláson)

Visszatérés a Csendhez
6. (Nyári) Elvonulás Kisnyalkán
2017. július 13-16, Kisnyalkapuszta

„A CSEND CSODÁKRA KÉPES” – írtuk a legelső karácsonyi elvonulásunk alkalmával. Az elmúlt évek során (néhány csendes elvonulásnak köszönhetően is) ennek a kijelentésnek az igazsága csak mélyült bennünk. A nagybetűs Csend már rég nem csak a szavak hiányát jelenti, hanem minden létezés alapigazságát. A Lét egy valódi csoda, mely a végtelen Csendből kel életre.

Amikor tehát vissza szándékozunk térni a Csendhez, nem feltétlenül egy csendes elvonulásra invitálunk Benneteket, bár beiktatunk majd néhány Nemes Csend periódust is. Aki járt már ott, tudja, hogy Kisnyalkapuszta egy igazi oázis, szakrális tér, ahová az ember biztonságban visszavonulhat a világ zajától. Ez különösen jó lehetőség a nyári évszak csúcsán, amikor kirobban a természet, átölel a meleg, minden jóval elhalmoz minket ilyenkor az élet. Éppen ezért ez az egyik legjobb lehetőség, hogy mi is visszatérjünk a saját gyökereinkhez és leltárt tartsunk. Saját teremtésünkben mik azok a meggyőződések, célok, amelyek már elnyűvödtek és melyek azok a célok, amelyekért továbbra is érdemes küzdenem? Mit regél ezekről saját benső forrásom?

A vakációk, utazások ‘extrovert’ időszakát hogyan tudjuk tudatosabban és meghittebben megélni? A világgal és ugyanakkor a belső Csenddel való kapcsolatunkhoz Patanjali szútrái szolgálnak majd inspirációként, melyek egyfajta vezérfonalként lesznek jelen minden tevékenységben és nem-tevékenységben.

A tervezett programot is igyekeztünk úgy felépíteni, hogy ennek az elmélyülésnek és csendnek a legmegfelelőbb teret és időt biztosítson.

Lesz jóga, vezetett és csendes meditációk, légzésgyakorlatok, OM eső, ájurvédikus étkezés és közös főzőcske, önmasszázs, csikung, nemes csend, játékos gyakorlatok és természetesen értékes, meghitt beszélgetések, amik mind-mind a ‘vansághoz’ segítenek visszatalálni. Ezen felül az eddigi tapasztalatokat és a nyári időszakot számba véve úgy döntöttünk, hogy a napi három étkezés helyett csak kettő lesz, egy kiadós reggeli majd egy délutáni estebéd. Így estére kevésbé nehezedik el a testünk és több időnk marad “csak úgy lenni”.

Ha úgy érzed, a fenti leírás megszólította a szívedet, csatlakozz hozzánk, nagy-nagy szeretettel várunk. Semmiféle előzetes tapasztalat nem szükséges, ha nyitott szívvel érkezel, az a legnagyobb áldás ezen az ösvényen.

Szeretettel,
Kata, Etil, Árpi

Az eddigi tapasztalatok azt mutatják, hogy a legjobb programok spontán a helyszínen, a pillanat frissességében alakulnak ki. Mégis, hogy valami elképzelése legyen az újonnan érkezőnek, egy program vázlatot is közzé teszünk. Tekintsd meg, ám kezeld rugalmasan, mert mi is igy teszünk majd!

Csütörtök:
16.00 órától Érkezés
Hatha jóga
Közös vacsora – esti beszélgetés

Péntek:
Napfelkelte meditáció, légzésgyakorlatok
Közös reggeli
Gyakorlatok és beszélgetés, összehangolódás a benső forrásunkkal
Nemes csend és séta a természetben
Estebéd
Jóga, Közös játékos gyakorlatok

Szombat:
Napfelkelte meditáció, Jóga
Reggeli
OM eső, vezetett meditáció, gyakorlatok és beszélgetés
Nemes csend és séta a természetben
Estebéd
Tábortűz és Kirtan

Vasárnap:
Napfelkelte meditáció, ébresztő gyakorlatok, légzésgyakorlatok
Beszélgetés az ájurvéda alapjairól és közös ájurvédikus főzés.
Zárókör, beszélgetés
Ebéd
Búcsúzás kb. 14:00 óra magasságában.

Jelentkezési határidő: 2017 július 1.

Részvételi dij:
Csütörtök – vasárnap:
108€/ fő (étkezéssel és szállással)
Péntek – vasárnap: 98€/fő (étkezéssel és szállással)
Szombati részvétel: 45€/ fő (étkezéssel, szállás nélkül)

Érdeklődni és jelentkezni lehet:

Etil: attilae@gmail.com
Kata: yoganga.ds@gmail.com / Tel: +421 904 422984

» esemény a facebook-on

» beszélgetés Etillel és Árpival