Tarot – a lelki fejlődés létrája
– tanfolyam –

1.időpont:  vasárnap, 2017 május. 14. 10:00 – 16:00 óra
2.időpont:  még egyeztetés alatt 

(Ha nem felelne meg a második időpont, akár két csoportra is feloszthatjuk a második találkozót.)

helyszin: ZSELÍZ, a pontos helyszínt foglaláskor megadom

részvételi díj alkalmanként: 35,- Euro

  • Akinek még nincs Tarot kártyaszettje, segítek a beszerzésben.

Aa tarot szentkönyv, melynek lapjai okkal nem lettek összefűzve. Bár ma jóslási ezközként terjedt el, létrejöttét nem ennek köszönheti elsősorban. Egy közkedvelt származástörténet Court de Gébelintől származik, miszerint az egyiptomi papság, félve attól, hogy feledésbe merül tudásuk, egy kártyajátékba rejtették tanításaik lényeges vonásait. Állítólag azzal érveltek, hogy bármilyen tudás vagy írás elmerülhet, de a játék sosem vész el egyetlenegy kultúrából sem. Ami szép ebben az elméletben, hogy egyrészt a játékosságot említi, amely fontos a kártyák megértésének folyamatában, másrészt pedig jelzi azt a mélységet, amivel a kártyalapok bírnak, hiszen megértésükben mindíg tudunk még mélyebbre ásni. Akkor is ha már évtizedek óta forgatjuk őket.

A kétrészes tanfolyam első napján megismerjük a Tarot történelmét és különböző változatait. Ezek után megismerkedünk egyenként a Tarot minden lapjával és azok gazdag értelmezési tartományaival. A lapokkal való ismerkedést különböző, az intuíciót ébresztő gyakorlatokkal mélyítjük el és végül megkeressük a hozzánk közel álló lapokat és megnézzük azok jelentését és összefüggéseit.

A két alkalom közötti idő a lapokkal való személyes összehangolódás időszaka. Ebben az összahangolódásban bizonyos gyakorlatok is segítenek minket, de a gyakori puszta szemlélődés és ráhangolódás által is egyre erősebb lelki szál alakul ki köztünk és a lapok között. A tanfolyam második részében már a lapok jelentéstartalmaiban megszilárdultan ismerkedünk meg a különböző kirakási módokkal. Emellett csoportos és egyéni gyakorlatokban mélyítjük el a kapcsolatunkat ezzel az ősi szentkönyvvel, így a végén a Tarot mestereivé válhatunk.

 

érdeklődés és jelentkezés:

villanyposta: attilae@gmail.com
facebook: » profilom

kapcsolódó tartalmak:

» esemény a facebookon
» régebbi Tarot előadás