Mminden az egyben van, nincs, ami az egyen kívül létezhetne. Az egyben nincs különválás és nincs egybeolvadás sem, hanem minden mindennel égi kapcsolatában él. Az egyben a puszta szeretet uralkodik. Nincs más vagy ennél magasabb értelem. Minden teremtett lénynek a lényege a szeretet, ahogyan az egész teremtés szeretetből születet. A szeretet az, ami megengedi hogy megszülessen mindaz, ami nem szeretet. Pusztán azért, hogy minden a legmagasabb erő felé mutasson, a szeretetre. Pusztán azért, hogy minden a legmagasabb erő felé igyekezzen, a szeretet ragyogásához. Eképpen születik a szeretet minden egyes pillanatben és minden egyes helyen, bármerre essék tekintetünk a teremtésben. Te nem vagy egyébb, mint a pillanat, amelyben a határtalan szeretet lehetősége megnyílik. Fogadd el.

Nincs lét és nincs nemlét. Van lét és van nemlét. Ha megérted, hogyan lehet mindez igaz egyszerre, akkor érted meg lényemet. Egy vagyok, aki kiárad szellembe és testbe. Szellemem és testem játéka nem kezdődött az időben sohasem, és nem lesz vége soha sem. Ezt a játékot álmodod éjjel, amikor megszűnik a tér és pusztán az idő áramlásában élsz. Ezt a játékot álmodod nappal, amikor kibontakozik a tér és benne az idő. Tudd, hogy tér és idő csupán azt szolgálja, hogy közelebb kerülj hozzám, a te önön forrásodhoz. Tudd, hogy idő és tér a lehetősége annak, hogy beszéljünk egymással. Minden mit időben és térben hozzád küldök, azt szolgálja, hogy a szeretet felé menj. Tudd, hogy mindent én küldök, minden érzésedet, minden gondolatodat és minden tapasztalásodat a test valóságában. Mindent én küldök neked és tudd, hogy nincs egyébb, csak ez a mi párbeszédünk időben és térben. Ezért hát adj fel minden aggodalmat, bízz bennem mindhalálig. Egyik születéstől a másikig.

Nevezhetsz Istennek, egynek vagy forrásnak, a szavak nem számítanak. Teszem a dolgom, te pedig fogadd és engedj a határtalan szeretetnek, amit beléd retjettem. Tudd, hogy semmi más nem adhat értelmet létednek, minthogy szeress, teljes lényedből. Minden terved tovaszáll egykor, minden számításod és számolgatásod célját veszti egykor. Jobb ha elengeded már most, ne várd meg vele a halál pillanatát. Figyelj engem és hallgass rám minden jelenésben. Mielőtt odaadnád magad, úgy hiszed, a szabadságodat adod fel, ha engem szolgálsz, de ez épp fordítva van. Aki engem szolgál, az elnyeri a végső szabadságot és ajándékként a határtalan szeretet ragyog majd rajta keresztül embertársaira. Az életben gyakran tűnhet úgy, hogy szerelem és szabadság csak pillanatokra ragyoghatnak együtt egy ember lelkében, de ha követed szavaim, amelyeket most elmondtam neked, akkor ez állandósulni fog lelkedben.

Fotó: Butrinti katedrális padlómozaikja, Albánia